Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Orloff van kalf met gegratineerde venkel en gebakken aardappelen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Klop de kalfslapjes plat tussen plastiekfolie. Leg ze op het aanrecht en kruid ze met peper en zout. Leg daarop een sneetje kaas en hesp. Rol het geheel op en bind het strak toe met touw. Bak het vlees mooi bruin in boter. Houd apart.

  2. Snijd de ui, de venkel en de selder niet te grof en stoof die aan in olijfolie tot ze beetgaar zijn. Doe er peper en zout, look, tomatenpulp en oregano bij. Doe alles in een vuurvaste schotel, strooi er gruyère over en gratineer dit in een oven van 180° C.

  3. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van 2 cm. en kook ze beetgaar. Bak ze daarna in boter goudbruin, kruid met peper en zout en nootmuskaat en meng er fijngesneden bieslook onder.

  4. Gaar nu het vlees verder in de oven gedurende 5 min. op 180° C. Deglaceer de braadpan met vleesbouillon en dik de saus met roux.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.