Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Penne carbonara met hamblokjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de hamblokjes.

  2. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Spoel de citroen en rasp de schil. Spoel de peterselie en snipper fijn.

  3. Klop in een grote kom de eidooiers, de room en de helft van de parmezaan los met een garde. Breng op smaak met de citroen en de peterselie.

  4. Laat de pasta uitlekken in een vergiet, bewaar een beetje kookvocht. Hussel de pasta goed door elkaar met het eimengsel en zet even terug op het vuur. Voeg het kookvocht toe en roer goed om tot de eieren stollen.

  5. Serveer de penne carbonara met de rest van de geraspte parmezaan en bestrooi met een beetje gesnipperde verse peterselie.

Noot

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/17958/spaghetti-carbonara-6

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.