Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Konijn met pruimen op grootmoeders wijze

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel de ui en hak ‘m grof. Besmeer de boterham met mosterd.

  2. Smelt wat boter in een braadpan. Kleur het konijn rondom goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het konijn uit de pan.

  3. Doe de ui in de pan en stoof glazig (voeg eventueel nog wat boter toe). Doe het konijn weer in de pan en voeg het kruidentuiltje toe. Blus met het bier en leg de boterham op het konijn. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat 1 uur sudderen.

  4. Controleer of er nog genoeg vocht in de pan is (voeg indien nodig wat water toe), doe de pruimen erbij en laat nog 1 uur verder sudderen.

  5. Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en meng ze met 1 eetlepel gehakte peterselie. Serveer het konijn met de peterselieaardappeltjes.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.