Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pavé met noten, gebakken appel, vanille-ijs en krokante peperkoek

Ingrediënten :

De Pavé

De appelen en overige ingrediënten

Bereiding :

  1. Maak eerst de pavé : steek de beschuiten in een plastiekzak en rol met een deegrol tot kruimels. Hak de noten fijn. Meng er de overige ingrediënten stevig door. Rol dit zorgvuldig dik op in aluminiumfolie, laat opstijven in de koelkast.

  2. Snijd de appelen ongeschild in grove brunoise. Bak ze kort lichtbruin in boter en voeg suiker, een snuifje kaneel en geweekte rozijnen aan toe. Haal het van het vuur, laat het afkoelen.

  3. Snijd de peperkoek in lange staafjes en bak ze krokant ( ca. 6 min.) op boterpapier in een voorverwarmde oven van 180° C.

  4. Leg een snede pavé in het midden van een bord, vul daarop een dresseerring met appelstukjes. Eindig met een bolletje vanille-ijs en werk af met krokante peperkoek en een snuifje kaneel.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.