Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pasta met Scampi

Pasta met Scampi

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de pasta beetgaar. Volg hierbij de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en laat goed uitlekken.

  2. Kook de erwtjes 5 minuten in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Verhit een klont boter in een pan en roerbak de scampi in enkele minuten roze.

  4. Schep de scampi met een schuimspaan uit de pan en houd even opzij.

  5. Fruit in het braadvocht van de scampi de ajuin glazig (ongeveer 5 minuten)

  6. Roer tomatenpuree door de ajuin en overgiet met room. Kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje + knoflook uit de knijper + cayennepeper. Roer alles goed om.

  7. Laat de saus, op een zacht vuurtje, indikken (ongeveer 10 minuten).

  8. Vermeng de pasta met scampi + erwtjes en overgiet met de tomatenroomsaus.

  9. Schep alles voorzichtig door elkaar.

  10. Bestrooi met parmezaanschilfers.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.