Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Linzensalade met gegrilde paprika en geitenkaas

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes.

  3. Plaats ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Het vel van de paprika's zal zwart kleuren.

  5. Haal de gegrilde paprika's uit de oven en stop ze in een plastic zakje dat je dichtbindt. Laat een uurtje rusten.

  6. Als de paprika's volledig afgekoeld zijn, kan je het zwartgeblakerd vel heel makkelijk verwijderen.

  7. Snijd de ontvelde en gegrilde paprika's in reepjes.

  8. Bak de spekreepjes aan in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen op keukenpapier.

  9. Hak de hazelnoten in stukjes en bak ze eveneens in een pan zonder bakstof.

  10. Snijd de appel in fijne maantjes.

  11. Meng de linzen met de olijfolie en het paprikapoeder.

  12. Schep de paprikareepjes, de spekreepjes, de gehakte hazelnoten en de appel door de linzen.

  13. Toast het brood en smeer er de geitenkaas op.

  14. Serveer de linzensalade met de geitenkaastoast en de Siciliaanse witte wijn.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.