Linzensalade met gegrilde paprika en geitenkaas
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes.
-
Plaats ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Het vel van de paprika's zal zwart kleuren.
-
Haal de gegrilde paprika's uit de oven en stop ze in een plastic zakje dat je dichtbindt. Laat een uurtje rusten.
-
Als de paprika's volledig afgekoeld zijn, kan je het zwartgeblakerd vel heel makkelijk verwijderen.
-
Snijd de ontvelde en gegrilde paprika's in reepjes.
-
Bak de spekreepjes aan in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen op keukenpapier.
-
Hak de hazelnoten in stukjes en bak ze eveneens in een pan zonder bakstof.
-
Snijd de appel in fijne maantjes.
-
Meng de linzen met de olijfolie en het paprikapoeder.
-
Schep de paprikareepjes, de spekreepjes, de gehakte hazelnoten en de appel door de linzen.
-
Toast het brood en smeer er de geitenkaas op.
-
Serveer de linzensalade met de geitenkaastoast en de Siciliaanse witte wijn.