Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Ovenschotel met witloof en ham

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen. Snijd ze in twee en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en draai ze tot puree door de passe-vite. Voeg een klontje boter, een scheutje melk, peper en zout toe.

  2. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe, laat even aanbakken en voeg vervolgens de melk toe. Roer tot een dikke, gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de helft van de gemalen kaas onder.

  3. Snijd de stronkjes witloof in grove stukken. Smelt een klontje boter in een pan en stoof hierin het witloof gaar. Kruid met peper en zout.

  4. Boter een ovenschaal in. Snijd de beenham in reepjes.

  5. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje kaassaus. Schik de reepjes beenham er mooi op. Schep het witloof er bovenop en verdeel de puree er over. Overgiet met de resterende kaassaus. Werk af met een laagje chapelure en de overige helft van de gemalen kaas.

  6. Zet de schotel enkele minuutjes onder de grill alvorens te serveren.

Noot

https://njam.tv/recepten/ovenschotel-met-witloof-en-ham

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.