Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Osso-Bucco met tagliatelle

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Bak de kalfsschenkels mooi bruin in olijfolie. Kruid ze met peper en zout en Provençaalse kruiden.

  2. Snijd de ui en selder niet te grof en stoof die aan in dezelfde pan zonder te bruinen. Voeg er look en een kruidenboeket bij. Bevochtig met tomatenpulp, een scheutje witte wijn en vleesbouillon en leg er de schenkels terug in. Laat dit onder een deksel ongeveer 45 min. zachtjes pruttelen. Roer af en toe.

  3. Snijd heel fijne zestes van ¼ van de sinaasappel en kook die kort in water om de bittere smaak te doen verdwijnen. Voeg de zestes en sinaasappelsap bij het gerecht.

  4. Kook de tagliatelle gaar in gezouten water. Giet deze af en doe er wat olijfolie bij om niet te kleven. Breng op smaak met peper en zout en look.

  5. Werk de saus af wanneer het vlees gaar is : doe er tomatenpuree en een geconcasseerde tomaat bij en dik de saus met blanke roux. Vergeet niet te kruiden : Osso Bucco mag nogal pikant zijn (tabasco).

  6. Serveer de Osso Bucco met flink wat saus en daarbij de tagliatelle. Strooi er Parmezaan schilfers en fijngesneden basilicum over.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.