Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Moussaka

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Spoel de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm. Met zout bestrooien en één uur het water laten onttrekken. Droogdeppen en bruin bakken langs beide zijden in olijfolie. Kruid met peper en zout en Provençaalse kruiden.

  2. Kook de aardappelen in de schil, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in schijven van 1 cm

De Vleessaus

  1. Snijd de ui zeer fijn en stoof die aan in olijfolie. Voeg het lamsgehakt toe en roer goed om grote brokken te vermijden. Voeg er fijngesneden knoflook, tomaten, tomatenpuree en witte wijn aan toe. Laat 20 min. sudderen en werk af met peper en zout, peterselie en fijngesneden rozemarijn. Dik de saus wanneer nodig met roux.

De Kaassaus

  1. De kaassaus bereiden : maak van boter en bloem een roux en voeg, onder voortdurend roeren, de melk toe. Laat 5 min. pruttelen en breng op smaak met peper en zout, nootmuskaat, een eidooier en de helft van de Gruyèrekaas.

De Moussaka monteren

  1. - Ovenschaal invetten met olijfolie en een dun laagje kaassaus aanbrengen.
    - De bodem bekleden met gebakken aubergineschijven.
    - Verdeel hierover de helft van de vleessaus.
    - Schik hierop, mooi aansluitend, de aardappelschijven.
    - Giet hierop de andere helft van de vleessaus.
    - Schik dan terug een laagje aubergineschijven.
    - Giet er als laatste de kaassaus over en verdeel er stukjes fetakaas over
    - Werk af met de helft gruyère en paneermeel

De Moussaka bakken

  1. Plaats de moussaka ongeveer 45 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.