Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Met fruit gevulde varkenslapjes en ovenaardappelen

Ingrediënten :

De Saus

Bereiding :

  1. Schil de appel en de peer en haal er het klokhuis. Snij het vruchtvlees in blokjes van 5 mm. Blancheer de kumquats tweemaal kort in kokend water. Laat ze afkoelen en hak ze zo fijn mogelijk. Hak ook de rozijnen fijn en meng het fruit. Kruid met peper en zout.

  2. Leg de varkenslapjes open en kruid ze. Rol ze op met de fruitmengeling; gebruik bindtouw. Bak deze kort bruin en kruid lichtjes met Provençaalse kruiden.

  3. Kook de aardappelen ongeschild in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snij de aardappel in schijfjes van ½ cm. en steek er telkens een stukje kaas en ham tussen.

De Saus

  1. Verwarm de ingrediënten en laat tot 2/3 inkoken. Smaak af en dik de saus lichtjes met bruine roux.

De Afwerking

  1. Plaats het vlees (afhankelijk van de dikte) en aardappelen 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven van 180°C. Snij het vlees in schijfjes, dresseer ze op een warm bord en giet er saus over. Serveer de aardappel erbij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.