Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Papillot van Noordzee vis met prei en verse kruiden

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke blokjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Houd apart

  2. Maak een tomatencoulis : snijd een sjalotje, selder en wortel fijn en stoof die aan in olijfolie. Doe de tomatenpulp en Provençaalse kruiden erbij + 2 dl vleesbouillon. Laat dit rustig pruttelen, mix het en steek het door een vergiet. Dik de saus eventueel met blanke roux.

  3. Kuis de prei en maak er een fijne! julienne van. Snijd de kerstomaatjes in twee. Spoel en hak de verse kruiden fijn. Maak de vis proper en verdeel die in porties.

  4. Maak nu de papillot : zorg ervoor dat de folie niet scheurt. Leg de folie open en leg de ingrediënten op de linkerhelft, zodat je de andere kant erover kan vouwen. Wrijf eerst wat boter open. Leg daarop de julienne en verdeel er de vis op. Kruid voldoende met peper en zout. Schik de aardappelen en tomaatjes er rond. Strooi er verse kruiden over en plooi de papillot dicht, giet er nog een scheutje wijn bij. Plooi de papillot stevig dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen.

  5. Wrijf wat boter op een bakplaat, leg de papillot erop en plaats die gedurende 15 min. in een oven van 200°C.

  6. Serveer de papillot samen met de tomatencoulis.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.