Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Op aromaten gebraiseerde rode poon, tomatencoulis en tagliatelle

Ingrediënten :

De Coulis

Bereiding :

De Coulis

  1. Stoof de fijngesneden sjalotjes in olijfolie, snijd de tomaten in stukken en voeg die erbij.

  2. Laat alles samen met weinig water pruttelen gedurende 10 min.

  3. Mix de saus en steek ze eventueel door een zeef.

De Tagliatelle

  1. Kook de tagliatelle gaar in gezouten water.

De vis en de groenten

  1. Maak van de groenten een grove julienne en bak ze, samen met een teentje look, halfgaar in zonnebloemolie. Kruid met de helft van de groene kruiden en peper en zout. Blus met de helft van de witte wijn.

  2. Schik de gestoofde groenten op een vuurvaste schotel en leg daar de rode poon op met de velkant naar boven. Bedek dit met aluminiumfolie en smoor dit gaar (braiseren) bij 160° gedurende 20 min. Regelmatig braiseervocht overgieten.

  3. Passeer het braiseervocht door een zeef als de vis gaar is, doe de rest van de witte wijn en de visfumet erbij en laat voor de helft inkoken. Voeg de tomatencoulis erbij en breng op smaak met peper, zout en de rest van de groene kruiden. Dik de saus, indien nodig, met tomatenpuree.

Afwerking

  1. Schik de groentjes in het midden van een warm bord, leg daarop de vis en giet de saus rond de groentjes. Geef er een torentje pasta bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.