Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebraden victoriabaars met chorizo op penne met geroosterde paprika

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel de paprika’s : besmeer ze met olijfolie en plaats ze gedurende 10 min. onder de grill. Verwijder de zwarte schil. Snij hem in julienne (reepjes van 5 cm). Bak de amandelschilfers al roerend mooi bruin in een pan zonder vetstof.

  2. Maak reepjes van de chorizo en steek die in kleine inkepingen, op voorhand gemaakt, in de vis. Bak de victoriabaars in olijfolie voorzichtig bruin aan beide kanten.

  3. Kook de penne gaar in gezouten water, giet af en meng er 2 el olijfolie onder. Houd warm.

  4. Stoof de grofgesneden sjalotten aan in olijfolie, voeg de paprika en 1 koffielepel mosterd toe en meng samen met de kazen en room. Verwarm alles op een zacht vuurtje en voeg dan de penne toe.

  5. Verdeel de pasta over diepe borden en schik de vis er bovenop. Overstrooi met de amandelshilfers en versier met een takje basilicum.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.