Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Normandische pannenkoek

Ingrediënten :

Het Beslag

Verder...

Bereiding :

  1. Vorm een kuiltje in de bloem met het ei in het midden. Voeg de melk voorzichtig toe en roer goed. Werk af met een snuifje zout en vanille-poeder. Passeer het beslag eventueel door een zeef.

  2. Verwijder het klokhuis van de appel en schil hem. Snijd 16 dunne schijfjes.

  3. Verhit weinig boter in een koekenpan (antikleeflaag) en bak er kort 4 schijfjes appel in. Giet er beslag over. Draai de pannenkoek voorzichtig om, gebruik daarvoor een tweede pan. Verdeel enkele klontjes boter over de pannenkoek. Bestrooi met suiker. Draai de pannenkoek weer om en laat deze voorzichtig karameliseren op een middelmatig vuur.

  4. Draai de pan eens rond; wanneer de boter een bruine kleur krijgt, wordt de pannenkoek terug omgedraaid. Wrijf een warm bord in met boter en laat de pannenkoek er voorzichtig op glijden.

  5. Verwarm weinig Calvados en flambeer de Normandische pannenkoek aan tafel. Serveer met een bolletje vanille-ijs

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.