Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Muffins

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng de bloem met het bakpoeder, kaneel, zout en bruine suiker.

  2. Klop het ei los en roer er gesmolten boter door. Voeg het amandelaroma toe.

  3. Roer de helft van de bloem (stap1) door deze mengeling en doe er 1 dl melk bij. Voeg de rest van de bloem toe en doe er nog eens 1,5 dl melk bij.

  4. Schep er snel een garnituur bij (kleine stukjes fruit, chocoladeschilfers, rozijnen, nootjes,...). Maak eventueel verschillende soorten.

  5. Bestrijk de bodem van de bakvormen met olie en vul ze ¾ met het beslag. Bak ze gedurende 15 min. af in een voorverwarmde oven van 160°C.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.