Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Millefeuille met banaan en chocolade

Ingrediënten :

Het Bladerdeeg

De Banketbakkersroom

De Chocoladesaus

Bereiding :

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd er 4 gelijke vormen uit (+/- 10 cm. doorsnede).

  2. Wrijf het deeg in met eigeel (doe er enkele druppels water bij).

  3. Strooi er kristalsuiker over.

  4. Bak het bladerdeeg op bakpapier 18 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

  5. Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen.

  6. De eidooiers met de suiker witkloppen en daarna bloem bijvoegen.

  7. De kokende melk geleidelijk op de eiermassa gieten; voortdurend met een klopper blijven mengen.

  8. Op een zacht vuurtje tot een homogene massa laten koken door voortdurend te roeren.

  9. Smelt de chocolade “au bain marie” met daarin water en 1 lepel honing.

De Afwerking

  1. Snijd het bladerdeegje horizontaal in twee. Leg de onderkant op een bord met daarop een lepel banketbakkersroom. Verdeel er schijfjes banaan over en strooi er weinig bruine suiker op. Trek, met behulp van een lepel, streepjes chocolade over het gerecht. Doe het bladerdeegje dicht en werk af met bloemsuiker.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.