Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Oliebollen

Oliebollen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Breng de melk aan de kook met de opengesneden vanillestok en een snuifje kaneel.

  2. Los de gist op in 1 dl lauw water en meng er de bloem door.

  3. Meng 4 eidooiers met de afgekoelde melk (uit 1) en voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het deeg (uit 2).

  4. Klop 4 eiwitten stijf met suiker en spatel dit voorzichtig onder het deeg; laat 15 min. rijzen.

  5. Schep met behulp van een lepel het deeg in een friteuse en laat 3 à 4 min. frituren op 180°C. Bak er niet te veel tegelijk.

  6. Laat ze uitlekken op keukenpapier en geef er bloemsuiker bij.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.