Oliebollen

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Oliebollen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Breng de melk aan de kook met de opengesneden vanillestok en een snuifje kaneel.

  2. Los de gist op in 1 dl lauw water en meng er de bloem door.

  3. Meng 4 eidooiers met de afgekoelde melk (uit 1) en voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het deeg (uit 2).

  4. Klop 4 eiwitten stijf met suiker en spatel dit voorzichtig onder het deeg; laat 15 min. rijzen.

  5. Schep met behulp van een lepel het deeg in een friteuse en laat 3 à 4 min. frituren op 180°C. Bak er niet te veel tegelijk.

  6. Laat ze uitlekken op keukenpapier en geef er bloemsuiker bij.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *