Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Noordzeepannetje met groenten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Spoel alle groenten en snijd er een fijn e julienne van. Houd apart

  2. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.

  3. Snijd het assortiment vis in porties, per persoon. Pocheer de vis in visfumet met een kruidenboeket. Kruid voldoende met pezo. Houd apart.

  4. Verwarm 1 dl kreeftensoep en doe er 2 dl room en 1 dl visfumet bij. Smaak goed af en dik de saus weinig.

  5. Kook de groenten in 2 min gaar in de resterende visfumet. Giet ze door een vergiet en houd ze warm.

  6. Maak een spiegel saus op een warm diep bord en verdeel de vis erop. Schik de groentjes op de vis en leg er enkele aardappelen bij. Strooi er grofgesneden platte peterselie over.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.