Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Soezen met fruit en slagroom

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Breng het water met boter, zout, en suiker zachtjes tot het kookpunt tot de boter gesmolten is.

  2. Voeg de gezeefde bloem in één keer toe en meng stevig met de spatel. Laat het beslag even drogen zodat het een bol vormt. Laat het daarna 5 min. Afkoelen.

  3. Roer er één voor één de eieren door. Elk ei moet volledig opgenomen zijn.

  4. Spuit het soezenbeslag met een spuitzak op boterpapier (bewaar voldoende afstand) en bak gedurende 18 min in een oven van 200° C.

    Open de ovendeur niet !

  5. Klop de room half stijf, doe er bloemsuiker bij en klop verder tot de room aan de garde blijft plakken.

  6. Snijd de afgekoelde soezen horizontaal in twee en bestrijk ze met slagroom. Schik er stukjes fruit op en doe ze dicht. Strooi er bloemsuiker over.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.