Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Mosselen met Oude Geuze en mosterdroomsaus in papillot op de Barbecue

Ingrediënten :

Bereiding :

Video
Off On

  1. Was de selder. Spoel ook de mosselen zeer goed. Verwijder eventueel de slechte mosselen.

  2. Snij de venkel, selder en ui fijn. Stoof de ui in een klont boter. Voeg daarna de fijngesneden venkel en selder toe. Stoof kort aan. Kruid met peper en zout.

  3. Blus met twee glazen geuze. Voeg de mosterd en room toe.

De Papillot

  1. Plooi een stuk aluminiumfolie dubbel: voeg een grote schep mosselen en saus toe per papillot en plooi goed dicht.

  2. Leg de papillot 15min op de bbq. Van zodra je de papillot op de bbq goed hoort pruttelen, zijn de mosselen klaar.

  3. Open de papillot en werk af met fijngesneden peterselie. 

Noot

https://www.youtube.com/watch?v=_ibWz1HAPlM

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.