Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gemarineerd groen fruit met muntpesto en limoensorbet

Ingrediënten :

De pesto

Bereiding :

  1. Schil de meloen en kiwi’s en snij die in stukken van 3 cm. Halveer de druiven en ontpit ze, indien nodig. Doe het fruit in een kom.

  2. Breng de suiker aan de kook met 1 dl water. Voeg de munt erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Verwijder de munt en voeg er 1 el muntsiroop aan toe. Laat inkoken tot een stroperige massa. Giet de siroop over het fruit en laat enkele uren marineren.

  3. Maak nu de pesto : haal de muntblaadjes van de takjes en mix tot een smeuïge massa met de pijnboompitten, olijfolie, suiker en honing.

  4. Laat het fruit uitlekken en verdeel over 4 borden. Leg er een bol limoensorbet op en werk af met de pesto. Lepel indien gewenst wat siroop over het fruit.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.