Gemarineerd groen fruit met muntpesto en limoensorbet

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten

Gemarineerd groen fruit met muntpesto en limoensorbet

0 Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten :

De pesto

Bereiding :

  1. Schil de meloen en kiwi’s en snij die in stukken van 3 cm. Halveer de druiven en ontpit ze, indien nodig. Doe het fruit in een kom.

  2. Breng de suiker aan de kook met 1 dl water. Voeg de munt erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Verwijder de munt en voeg er 1 el muntsiroop aan toe. Laat inkoken tot een stroperige massa. Giet de siroop over het fruit en laat enkele uren marineren.

  3. Maak nu de pesto : haal de muntblaadjes van de takjes en mix tot een smeuïge massa met de pijnboompitten, olijfolie, suiker en honing.

  4. Laat het fruit uitlekken en verdeel over 4 borden. Leg er een bol limoensorbet op en werk af met de pesto. Lepel indien gewenst wat siroop over het fruit.

Recept komt van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *