Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Mosselen met Duvel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.

  2. Snij de preien en de uien in ringen. Snij de selder in stukjes en snipper de peterselie fijn.

  3. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de prei, de selder en de uien 4 min. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg de peterselie en de mosselen toe en schud goed door elkaar. Giet er het bier over en kruid met peper. Laat ± 5 min. afgedekt garen op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen boven komen te liggen.

  5. Bak intussen de diepgevroren frietjes goudbruin in de friteuse op 180 °C (baktijd: zie verpakking).

  6. Giet de room bij de mosselen en meng goed. Serveer met de frietjes.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.