Mosselen met Duvel
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Spoel de mosselen goed onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
-
Snij de preien en de uien in ringen. Snij de selder in stukjes en snipper de peterselie fijn.
-
Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de prei, de selder en de uien 4 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de peterselie en de mosselen toe en schud goed door elkaar. Giet er het bier over en kruid met peper. Laat ± 5 min. afgedekt garen op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen boven komen te liggen.
-
Bak intussen de diepgevroren frietjes goudbruin in de friteuse op 180 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Giet de room bij de mosselen en meng goed. Serveer met de frietjes.