Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Lamsbout met rozemarijn en lentegroentjes

Calorieën: 628 kCal

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

 1. - Boen de aardappelen schoon en snij ze in 2.
  - Snij elke rode ui in 8 stukken.
  - Plet het knoflook met de platte kant van een groot mes.
  - Snij de wortelen in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.
  - Snij de peultjes in 3 schuine stukken.
  - Rasp de citroenschil.
  - Snipper de munt en de rozemarijn fijn.
  - Maak enkele inkepingen in de lamsbout en vul ze met de fijngesnipperde rozemarijn.

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

 2. Leg de lamsbout met rozemarijn in een grote ovenschaal. Leg de aardappelen, de rode uien en het geplette knoflook rond het vlees en besprenkel alles met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.

 3. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de wortelen en de peultjes 15 à 20 min. samen met de citroenzeste. Kruid met peper en zout.

 4. Haal de lamsbout uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Hou de groenten warm en doe er vlak voor het serveren de fijngesnipperde munt bij.

Afwerking

 1. Snij de lamsbout in sneetjes en serveer met de aardappelen en gegrilde uien. Geef er de gestoofde lentegroentjes bij.

Tip

 1. U kan de verse rozemarijn ook vervangen door Provençaalse kruiden. Strooi ze over de lamsbout net voor hij de oven ingaat.

Noot

Bier : Donker Kasteelbier

Wijn : Château Coufran.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.