Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Lenteslaatje met gefrituurde vis

Ingrediënten :

De Salade

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Maak een vinaigrette : meng een eidooier met een tl mosterd en klop er voorzichtig de maïsolie door. Kruid met peper en zout en doe er zeer fijn gesneden bieslook en sjalot bij. Maak de vinaigrette vloeibaarder door er water en azijn aan toe te voegen. Smaak af.

  2. . Snijd de vis in lange repen, dep ze droog, kruid met peper en zout en Provençaalse kruiden. Haal ze achtereenvolgens door losgeklopt eiwit en paneermeel.

  3. Maak een salade : snijd de ui, knolselder en asperge in zeer fijne julienne. Meng er sojascheuten, rucola en frisee onder. Druppel er olijfolie over en breng op smaak met peper en zout.

  4. Bak de vis in een friteuse van 180° tot ze mooi bruin zijn. Leg ze op een bedje van salade. Giet er de vinaigrette rond en geef er stokbrood bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.