Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Koud hamrolletje met witloof en salade

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kuis en spoel de sla en snij het witloof in lange reepjes. Maak de boursin vloeibaarder door er room + water bij te voegen. Meng de salade en witloof, samen met de noten, in een kom (houd nog wat Boursinroom over voor de afwerking). Breng op smaak met verse kruiden en peper en zout.

  2. . Leg een sneetje ham open en schik er sla en witloof op. Rol dit voorzichtig toe en leg het op een bord. Doe er nog een streepje room over en versier met een takje groen. Geef er een geroosterd sneetje brood bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.