Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Lauw slaatje met gewokte kippenlevertjes en knolselderblokjes

Ingrediënten :

De Dressing

Bereiding :

  1. Kuis en spoel de salade. Maak de dressing : begin met een klassieke mayonaise door de olie al roerend voorzichtig bij de dooier en mosterd te voegen. Maak ze wat vloeibaarder met water en azijn en breng op smaak met graantjesmosterd en pezo. Doe de fijngesneden bieslook erbij.

  2. Snijd de sjalotten fijn en fruit die samen met de spekblokjes aan in wat olie. Voeg de kippenlevertjes toe en kruid met peper en zout en weinig Provençaalse kruiden. Roerbak 5 minuten.

  3. Maak van de knolselder kleine blokjes (0,5 cm) en kook ze eventueel gaar in zout water. Laat ze afkoelen en bak ze bruin in hete boter.

  4. Doe de salade op de borden en schik hierop de gewokte kippenlevertjes. Werk af met de dressing en geroosterd sesamzaad.

Tip

  1. De kippenlevertjes kunnen vervangen worden door kippenfilet

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.