Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Mosselroomsoepje met saffraan

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Doe in een kookpot een klontje boter en de fijngesneden ui en selder. Samen met het kruidenboeket en peper en zout koken we de mosselen gaar. Regelmatig opschudden.

  2. We halen de mosselen uit de pot, gieten het vocht door een fijn vergiet (handdoek) en halen het vlees uit de schelpen.

  3. De visfumet gieten we bij het mosselvocht en samen met de room en de saffraan laten we alles nog eens doorkoken.

  4. Om de soep te binden gebruiken we een liaison. Opgepast : de soep mag niet meer koken, ook niet wanneer die later weer opgewarmd wordt.

  5. Dien op in warme soepborden met het mosselvlees en enkele blaadjes peterselie.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.