Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kwartel met spruitjespuree en gedroogde ham

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de spruitjes samen met de aardappelen en de knoflook gaar. Giet het kookvocht weg, schud goed op en pureer met de boter en de room. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout.

  2. Leg de rauwe ham tussen 2 vellen boterpapier, plaats er een gewicht op en bak de ham 20 min. op 150°c tot de plakjes krokant zijn.

  3. Fileer de kwartels en bak de filets kort bruin in boter. Kruid met pezo en houd ze warm. Snijd de karkas in stukken en bak die aan in dezelfde pan. Deglaceer de pan met weinig cognac en doe er 2 dl vleesbouillon bij. Laat voor de helft inkoken en giet ze door een fijne zeef. Monteer de saus met een 20 g koude boter en smaak af.

  4. Leg een torentje puree in het midden met daarboven de kwartel. Doe er de saus rond en plaats een krokant plakje ham in de puree. Versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.