Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Lamssteak gevuld met mozzarella, Breydel pek en rozemarijn, spaghetti van groenten en gesmolten tomaat

Ingrediënten :

De Groenten-spaghetti

De Gesmolten Tomaat

Bereiding :

  1. Kuis de lamssteaks op en snijd ze horizontaal net niet volledig doormidden. Kruid met peper en zout en vul ze op met een schijfje mozzarella, een snede Breydelspek en een rozemarijntakje. Bind het geheel dicht en bak ze kort mooi bruin aan in boter. Zet apart.

  2. Maak de groente spaghetti : snijd alle groenten-soorten in zo lang mogelijke julienne, gebruik van de courgette enkel de schil. Kook de groenten beetgaar in gezouten water en laat ze schrikken. Kook de spaghetti gaar in gezouten water.

  3. Maak de tomatensaus : pel de tomaten en snij ze in vier, verwijder de zaadjes en pers de zaadjes uit door een zeef, bewaar het vocht. Snij de tomaten in blokjes en verwarm ze met olijfolie. Doe het tomatenvocht erbij en laat rustig sudderen zonder veel te roeren.

  4. Plaats de lamssteaks gedurende 10 min in een voorverwarmde oven van 190° c. Stoof de groenten en spaghetti lichtjes aan in weinig olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. Werk de tomatensaus af met xerèsazijn, tapenade van zwarte olijven en peper en zout.

  6. Neem 4 warme borden en maak een torentje groenten pasta in het midden, plaats de lamssteak er bovenop en giet de saus er sierlijk rond. Werk af met fijngesneden platte peterselie.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.