Lamssteak gevuld met mozzarella, Breydel pek en rozemarijn, spaghetti van groenten en gesmolten tomaat

Lamssteak gevuld met mozzarella, Breydel pek en rozemarijn, spaghetti van groenten en gesmolten tomaat

Ingrediënten :

De Groenten-spaghetti

De Gesmolten Tomaat

Bereiding :

  1. Kuis de lamssteaks op en snijd ze horizontaal net niet volledig doormidden. Kruid met peper en zout en vul ze op met een schijfje mozzarella, een snede Breydelspek en een rozemarijntakje. Bind het geheel dicht en bak ze kort mooi bruin aan in boter. Zet apart.

  2. Maak de groente spaghetti : snijd alle groenten-soorten in zo lang mogelijke julienne, gebruik van de courgette enkel de schil. Kook de groenten beetgaar in gezouten water en laat ze schrikken. Kook de spaghetti gaar in gezouten water.

  3. Maak de tomatensaus : pel de tomaten en snij ze in vier, verwijder de zaadjes en pers de zaadjes uit door een zeef, bewaar het vocht. Snij de tomaten in blokjes en verwarm ze met olijfolie. Doe het tomatenvocht erbij en laat rustig sudderen zonder veel te roeren.

  4. Plaats de lamssteaks gedurende 10 min in een voorverwarmde oven van 190° c. Stoof de groenten en spaghetti lichtjes aan in weinig olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. Werk de tomatensaus af met xerèsazijn, tapenade van zwarte olijven en peper en zout.

  6. Neem 4 warme borden en maak een torentje groenten pasta in het midden, plaats de lamssteak er bovenop en giet de saus er sierlijk rond. Werk af met fijngesneden platte peterselie.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *