Lamsbout met rozemarijn, Provençaalse boontjes en gratin dauphinois

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten

Lamsbout met rozemarijn, Provençaalse boontjes en gratin dauphinois

0 Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak kleine inkepingen in de lamsbout en stop daarin telkens een stukje knoflook en wat rozemarijn. Bak het vlees mooi bruin en gaar het in een oven van 180°c. De gaartijd hangt af van de grootte van het stuk en varieert van 30 tot 60 min.

  2. Maak een mengsel van de graanmosterd en de honing en wrijf dit op de bout na ongeveer ¾ van de baktijd.

  3. Schil de aardappelen en snijd die in schijfjes van 4 mm. Spoel de aardappelen niet ! Beboter een ovenschaal en verdeel de plakjes tot de helft. Kruid met peper en zout, nootmuskaat en doe er look bij. Doe er de andere helft bij en kruid nogmaals. Giet er voldoende room over tot dat de aardappelen volledig bedekt zijn. Bak ze 45 min. in een voorverwarmde oven van 200°C. Druk de aardappelen geregeld aan.

  4. Kuis de boontjes en kook ze gaar in gezouten water en laat ze schrikken. Stoof 1 fijngesneden ui aan en doe er de boontjes bij. Overgiet alles met de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout en enkele druppels tabasco.

  5. Haal het vlees uit de pan, bedek het met alu-folie en laat het rusten. Giet de wijn, de vleesbouillon en de confituur in de pan en kruid met peper en zout. Steek de saus door een vergiet en dik ze eventueel.

  6. Snij de bout in mooie plakken, oversaus deze en dien op met een lepel gratin en de boontjes.

Recept komt van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *