Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Lendestuk met bieslookbotersaus, schorseneren op 2 wijzen en aardappelpannenkoek

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Spoel de schorseneren grondig. Schil 4 schorseneren, snijd ze in brunoise van 1 cm. en kook ze in gezouten water met bloem en citroensap. Bind het kookvocht met roux en kruid bij met peper en zout en nootmuskaat.

  2. Snijd de laatste schorseneer met een dunschiller in zeer fijne plakjes, spoel ze en fruit ze in een frituur van 180° C. tot ze krokant en mooi bruin zijn.

  3. Schil de aardappelen en rasp ze fijn (niet spoelen). Doe wat boter in een pan, vorm kleine hoopjes geraspte aardappel en braad ze goudbruin in een anti-aanbak-pan. Kruid met peper en zout.

  4. Bak het vlees volgens bakwijze en kruid het met peper en zout. Houd het vlees warm en deglaceer de pan met sterke vleesbouillon. Werk de saus op met klompjes koude boter en kruid met peper en fijngesneden bieslook.

  5. Vul een dresseerring in het midden van een warm bord met schorseneerblokjes. Verdeel de krokante schorseneren er bovenop. Snijd het vlees 2 tot 4 keer en verdeel het, giet de saus er over en strooi er weinig gebroken peper op. Verdeel de aardappelpannenkoekjes.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.