Lamsbout met fijne dragonsaus

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten

Lamsbout met fijne dragonsaus

0 Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding de dag voordien

 1. - Doe de lamsbout in een plastic zak die net iets breder is dan het vlees. Strooi er 1 koffiel. tijm in, 1/2 eetl. dragon en 1/2 eetl. rozemarijn. Doe er ook de 2 blaadjes laurier, de fijngesneden sjalot en de fijngesnipperde teentjes knoflook bij.

  - Giet er 1 dl witte wijn bij, het sap van 1/2 citroen en 6 eetl. olijfolie. Sluit de zak met een elastiekje en schud de marinade nog eens goed door elkaar. Laat het vlees op deze manier 24 u trekken op een koele plaats. Af en toe nog eens door elkaar schudden.

Bereiding de dag zelf

 1. Haal het vlees uit de zak en dep het droog met keukenpapier.

 2. Leg de lamsbout in een braadschotel en schuif (zonder bijkomende vetstof) in een voorverwarmde oven op 230 °C. Na 15 min. wordt de lamsbout mooi bruin. Draai hem om, zet de oven op 190 °C en laat nog 30 à 35 min. verder braden.

 3. Controleer of het vlees voldoende gebraden is door er met een breinaald in te prikken. Als het uitlopende vocht nog echt rood is, laat u het vlees nog langer braden, tot bij controle het vocht roze is (lamsbout is op z'n best als het vlees nog rozig is).

 4. Plaats het vlees op een schotel en laat het in de uitgeschakelde oven nog 10 min. rusten (zo kunnen de sappen zich over het vlees verdelen).

 5. Intussen bereidt u de saus: giet het braadvet weg. Doe 1 dl bouillon en 1 dl witte wijn in de braadschotel en schraap de braadresten goed los. Zeef dit mengsel en doe het in een braadpan. Laat 2 à 3 min. hevig koken.

 6. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Roer er 1/2 eetl. dragon door en laat nog enkele sec. op het vuur staan.

Afwerking:

 1. Geef er gestoofd witloof bij of krulsla met kroketten.

Tip:

 1. Bij diepvriesvlees: bij de Voorbereiding het vlees niet laten ontdooien.

Noot

Wijn:

Le Grand Cos een A.C. Saint-Emilion Grand Cru

Vacqueyras A.C. 'Préférence' van Caves Saint-Pierre

Recept komt van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *