Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Konijn met pruimen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel een ui en snij 'm in ringen. Pel de tweede ui, maak er een kerfje in en prik daarin de kruidnagel.

  2. Bak in een pan met een dikke bodem de konijnenbouten goed aan, laat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Kruid ze met peper en zout. Zet ze even aan de kant.

  3. Fruit in dezelfde pan de uisnippers glazig. Leg de bouten er weer bij. Voeg er de ui met de kruidnagel, de laurier, de azijn en de suiker aan toe. Schenk de bouillon bij tot alles net onder staat.

  4. Dek af en laat 1 uur stoven. Voeg er de gedroogde pruimen aan toe. Laat nog een half uur stoven onder deksel.

  5. Breek de bloem in een beetje koude bouillon (of water). Neem de bouten, de hele ui en de laurier uit de pan. Breng de saus aan de kook en bind ze met de bloem. Kruid naar smaak.

  6. Leg de bouten weer in de saus. Laat 5 minuten goed doorwarmen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.