Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kruidenboter

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Haal de boter uit de verpakking en smelt het langzaam en op laag vuur in het pannetje. De boter moet absoluut niet vloeibaar worden, maar ietsje zachter zodat je hem een beetje kunt roeren.

  2. Doe de zachte boter in de mengkom en pers de tenen knoflook erboven uit. Snijd de verse kruiden fijn en roer ze door de boter. De hoeveelheid is naar smaak, ik zou van beide zo’n 2 a 3 el. doen.

  3. De citroen knijp je uit en het sap roer je ook door de boter, gebruik liever iets minder dan teveel.
    Tot slot maak je de boter op smaak met flink wat peper en zout.

  4. Nu kan je de boter op de folie leggen (bijvoorbeeld verdeeld in 4 porties), er rolletjes van maken en het makkelijk invriezen. Zo heb je altijd je eigen, verse kruidenboter onder handbereik.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.