Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Hertengebraad met witloof op de Barbecue

Ingrediënten :

Bereiding :

De Aardappelen:

  1. Maak met een mesje inkepingen in de aardappelen (3/4 insnijden), leg ze in een aluminium schaaltje en besprenkel ze met flink wat olijfolie. Kruid de aardappelen met peper en zout en steek enkele laurierblaadjes in de inkepingen van de aardappelen. Plaats het schaaltje op de barbecue en laat de patatjes rustig garen (ca. 1 uur).

De Saus:

  1. Maak nu het sausje. Smelt een klontje boter in een steelpannetje op de barbecue, voeg de uienringen toe en laat ze langzaam bruinen. Voeg als de uien voldoende gebruind zijn de kalfsfond en het bruin bier toe. Laat inkoken.

Het Witloof:

  1. Snijd de witloofstronken in de lengte open maar niet volledig doormidden. Snijd de pecorino in plakjes en leg er eentje tussen elke stronk witloof. Vouw de stronken dicht en draai er lapjes spek rond. Leg ze op de barbecue.

Hertengebraad of ander gebraad:

  1. Kruid het hertengebraad met peper en zout en grill het op de barbecue.

Serveren:

  1. Snijd het vlees in plakken.

  2. Schik de stronkjes witloof mooi in een grote schaal. Leg de aardappeltjes en de plakjes hertenkalf er mooi bij. Overgiet met de ajuinsaus.

Noot

https://www.youtube.com/watch?v=X_GzpC_FcOg&index=5&list=PLRakwCEjCN1CmxPeiwPITCvRalnIFy_0s

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.