Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kroket van gerookte paling met groene asperges

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de broccolistengel en snijd deze in kleine stukjes, kook ze gaar in gezouten water. Doe er na 5 min. de broccoliroosjes bij en kook ze eveneens gaar. Laat schrikken onder koud water en voldoende uitlekken.

  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat nog even uitdampen en pureer. Voeg de boter en eigeel toe en meng grondig. Kruid met peper. Plet vervolgens de broccoli onder de aardappelpuree.

  3. Verbrokkel de palingfilets en meng dit onder de puree. Laat alles afkoelen en vorm er 4 mooie schijven van. Haal de schijven achtereenvolgens door losgeklopt eiwit en paneermeel.

  4. Breek het onderste deel van de asperges en kook ze gedurende 5 min. in gezouten water. Laat schrikken en snijd ze in schuine stukken van 4 cm. Bak ze kort in olijfolie en voeg er fijngesneden basilicum en tomatenblokjes bij. Kruid met pezo en maak het frisser met enkele druppels citroensap.

  5. Bak de kroketten goudbruin in een friteuse van 180 c°. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  6. Verdeel de asperges over 4 warme borden en schik de kroket er bovenop. Druppel er wat van de jus rond.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.