Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegratineerde ratatouille met Griekse pasta

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwerk de groenten : spoel en kuis de groenten voldoende. Versnijd alles in een grove brunoise van 1 à 1,5 cm. Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat en snijd het lookteentje zeer fijn.

  2. Kook 6 el Griekse pasta in voldoende gezouten water. De kooktijd staat vermeld op de verpakking. Doe hetzelfde met de lasagnevellen.

  3. Stoof achtereenvolgens aan in olijfolie : paprika’s en ui  courgette aubergine champignons  tomaten en knoflook. Bevochtig met tomatenpulp, -puree en vleesbouillon. Kruid met Provençaalse kruiden, oregano en peper en zout. Maak het gerecht pittig met tabasco. Laat gedurende 25 min. rustig gaar sudderen zonder deksel. Roer af en toe. Smaak af met peper en zout.

  4. Meng de Griekse pasta door de ratatouille.

  5. Wrijf 4 dresseerringen aan de binnenkant in met olijfolie en bekleed ze met twee reepjes lasagne. Vul ze op met de groenten mengeling en strooi er gruyère gemengd met Parmezaan over. Gratineer kort in een oven op grillstand. Serveer met ciabatta.

Tip

  1. Dit gerecht kan aangevuld worden met vlees zoals stukjes gekookte ham, rauwe ham, gehakt, varkensvlees,... of met vis zoals scampi’s, inktvisringen, vaste vissoorten,...

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.