Gegratineerde ratatouille met Griekse pasta

Gegratineerde ratatouille met Griekse pasta

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwerk de groenten : spoel en kuis de groenten voldoende. Versnijd alles in een grove brunoise van 1 à 1,5 cm. Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat en snijd het lookteentje zeer fijn.

  2. Kook 6 el Griekse pasta in voldoende gezouten water. De kooktijd staat vermeld op de verpakking. Doe hetzelfde met de lasagnevellen.

  3. Stoof achtereenvolgens aan in olijfolie : paprika’s en ui  courgette aubergine champignons  tomaten en knoflook. Bevochtig met tomatenpulp, -puree en vleesbouillon. Kruid met Provençaalse kruiden, oregano en peper en zout. Maak het gerecht pittig met tabasco. Laat gedurende 25 min. rustig gaar sudderen zonder deksel. Roer af en toe. Smaak af met peper en zout.

  4. Meng de Griekse pasta door de ratatouille.

  5. Wrijf 4 dresseerringen aan de binnenkant in met olijfolie en bekleed ze met twee reepjes lasagne. Vul ze op met de groenten mengeling en strooi er gruyère gemengd met Parmezaan over. Gratineer kort in een oven op grillstand. Serveer met ciabatta.

Tip

  1. Dit gerecht kan aangevuld worden met vlees zoals stukjes gekookte ham, rauwe ham, gehakt, varkensvlees,... of met vis zoals scampi’s, inktvisringen, vaste vissoorten,...

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *