Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegratineerd witloof met garnalen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Trek de blaadjes los van het witloof en bak ze kort in boter. Kruid ze met peper en zout en nootmuskaat.

  2. Snijd de sjalotten en champignons fijn en stoof ze glazig in boter. Blus met witte wijn en visfumet. Laat dit zachtjes tot de helft inkoken en doe er de room bij. Laat terug tot de helft inkoken .

  3. Om de liaison te maken, kloppen we de room luchtig op (moet nog vloeibaar blijven) en voegen we er aan het eind de eidooier bij. Dit gieten we bij de warme saus. Opgelet : de saus mag niet meer koken.

  4. Zet de grill van de oven aan. Verdeel de blaadjes witloof in een diep bord. Verdeel daarboven de garnalen en giet er de saus over.

  5. Gratineer het gerecht gedurende 5 min. in een oven van 180° c. Werk af met fijngehakt bieslook en halve kerstomaatjes.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.