Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gefrituurde inktvis met tartaar

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst de mayonaise : doe de eidooier + mosterd samen in een kom. Roer er geleidelijk en al roerend de olie aan toe. Breng op smaak met pezo en eventueel enkele druppels citroensap of azijn.

  2. Voor de tartaar snijden we alle ingrediënten zeer fijn en mengen die onder de mayonaise. Doe dit een dag op voorhand.

  3. Maak de inktvistubes proper en snij er fijne ringen van. Haal die zorgvuldig door de losgeklopte eieren en het paneermeel. Bak ze in een friteuse van 180° c. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  4. Kuis de salades en snijd ze grof. Meng de salade in een kom, druppel er olijfolie over en kruid met pezo.

  5. Serveer de inktvis met tartaar en een toefje salade. Versier met fijne rode uienringen en reepjes tomaat.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.