Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Courgette gevuld met rijst en groenten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de rijst gaar in gezouten water. (vleesbouillon)

  2. Snijd een sjalotje en een halve appel in brunoise. Stoof die aan in olijfolie, zonder te bruinen. Kruid met pezo en curry en doe er 1 dl kippenbouillon en 2 dl room bij. Laat alles inkoken.

  3. Maak een brunoise van de wortel, gele paprika, boontjes en sjalot. Stoof alles aan gedurende 10 min. in notenolie, zonder te bruinen. Voeg de rijst erbij en smaak af met pezo, komijn en koriander.

  4. Spoel de courgette en snijd er lange fijne sneden van. Plaats een ring op een schaal en leg tegen de binnenkant van de ring een sneetje courgette. Vul de ring op met de rijst en duw die goed aan. Hef de ring op en steek een prikker in de courgette zodat die niet open gaat.

  5. Verwarm de torentjes in een oven van 180° c. gedurende 10 min. Plaats ze daarna op een bord en giet er curry-saus rond. Versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.