Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bloemkoolsoep met peterseliecoulis en gandaham

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd alle groenten, behalve de broccoli, in stukken en stoof die aan in boter zonder te bruinen ( 5 min.).

  2. Bevochtig met kippenbouillon en laat alles 30 minuten zachtjes gaarkoken. Mix het geheel en kruid met peper en zout.

  3. Snijd de bloempjes van de broccoli klein en laat die nog 3 min. meekoken in de soep. Maak fijne reepjes van de Gandaham.

  4. Mix de peterselie, met behulp van een keukenmixer, zeer fijn en doe er 4 el olijfolie bij.

  5. Serveer de soep in een warm bord. Doe er streepjes peterseliecoulis bij en verdeel de Gandareepjes. Bak het stokbrood gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven van 200° c. en snij het in schuin sneetjes. Bak de sneetjes nogmaals krokant en geef er kruidenkaas bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.