Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op Vlaamse wijze

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. 1. Schil de asperges zorgvuldig, vertrek vanaf de punt. Leg de asperge ergens op en maak één vlotte snijbeweging zonder te stoppen. Breek het onderste harde stuk (2 cm.) van de asperge af.

  2. Leg de asperges in een kookpot en giet er koud water bij tot ze onder staan. Kruid met voldoende zout en een snuifje peper. Plaats ze onder deksel op een hoog vuur. Van wanneer de asperges koken, halen we de pot van het vuur, nemen het deksel eraf en laten we ze afkoelen.

  3. Kook de eieren hard : starten met koud water (15 min.), starten met warm water (10 min.). Doe zout en een scheutje azijn in het water. Laat, na gaartijd, de eieren voldoende schrikken onder ijskoud water, pel ze en plet ze met een vork. Pluk de peterselie (houd een takje voor de garnituur), spoel en hak zeer fijn.

  4. Laat 250 g goede boter op een zacht(!) vuur smelten en haal er, met behulp van een lepel, voorzichtig de geklaarde boter af.

  5. Verwarm de geklaarde boter en doe er de eieren en peterselie bij. Kruid met peper en zout en een mespunt nootmuskaat (bij voorkeur vers geraspt). Laat de saus niet koken ! Verwarm de asperges opnieuw in het kookvocht.

  6. Dresseer de asperges mooi naast elkaar op een warm bord en giet de saus over de onderkant. Versier met een takje peterselie.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *