Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Hondstong met oesterzwammen en exotische rijst

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

 1. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

 2. Schil het stukje gember en snij fijn.

 3. Snipper de lente-uitjes fijn.

Bereiding

 1. Verhit 1 el zonnebloemolie in een kookpan en doe er de rijst in. Stoof de rijst al roerend glazig. Voeg dan ook de gesnipperde lente-uitjes toe.

 2. Doe de helft van de kokosmelk in de kop van de rijst en leng aan met water. Giet beetje bij beetje bij de rijst en roer om.

 3. Voeg nog een kop water toe en een snuifje zout. Laat zachtjes gaar worden gedurende 10 à 15 min. Breng op smaak met 1 à 2 el citroensap.

 4. Bereid ondertussen de vis. Verhit 2 el zonnebloemolie in een brede pan en doe er de oesterzwammen en fijngesneden gember in. Laat al roerend even bakken.

 5. Leg er de diepgevroren vis op en kruid met pezo. Giet er de rest van de kokosmelk over, dek af en laat nog 15 à 20 min. zachtjes gaar worden.

 6. Haal de vis uit de pan en voeg de fijngesnipperde bieslook toe. Bind, indien nodig, lichtjes met instantsausbinder.

Afwerking

 1. Schik op elk bord een bedje van oesterzwammen en leg er een stuk vis op. Dien op met rijst

Tip:

 1. Voor een feestelijke versiering kan u enkele hele oesterzwammen apart houden en in hun geheel bakken in wat boter. Schik ze naast de vis op de borden

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.