Gehaktschotel met witloof

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten

Gehaktschotel met witloof

0 Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten :

Bereiding :

    1. Bak een ui in de pan tot hij glazig wordt (niet bruin!) en verdeel de gebakken ui daarna over een vuurvaste ovenschotel.
  1. Bak het gehakt in dezelfde pan en doe dit eveneens in de vuurvaste schotel.

  2. Snij het witloof in stukjes van ongeveer 1 cm en stoof het gaar in dezelfde pan (voeg indien nodig een klein beetje water toe). Om de bittere smaak van het witloof wat te verzachten kan je een beetje suiker toevoegen.

  3. Pel intussen de tomaten en snij het vruchtvlees in stukjes. Als het witloof bijna gaar is, leg je de stukjes tomaat bij het witloof.

  4. Laat een tiental minuten op een zacht vuurtje stoven tot de groenten gaar zijn en leg ze dan op het gehakt. Maak intussen een luchtige aardappelpuree en leg die bovenaan op het gehakt en de groenten in de vuurvaste schotel. Strooi een beetje paneermeel over de puree en leg er ook enkele stukjes boter op.

  5. Zet het geheel in de oven op 200° (30 minuten als de ingrediënten op voorhand werden klaargemaakt en als ze dus zijn afgekoeld, halveer de oventijd indien de groenten nog warm zijn). Zet de schotel nog heel even onder de grill, om een korstje te vormen.

Recept komt van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *