Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gehaktschotel met witloof

Ingrediënten :

Bereiding :

    1. Bak een ui in de pan tot hij glazig wordt (niet bruin!) en verdeel de gebakken ui daarna over een vuurvaste ovenschotel.
  1. Bak het gehakt in dezelfde pan en doe dit eveneens in de vuurvaste schotel.

  2. Snij het witloof in stukjes van ongeveer 1 cm en stoof het gaar in dezelfde pan (voeg indien nodig een klein beetje water toe). Om de bittere smaak van het witloof wat te verzachten kan je een beetje suiker toevoegen.

  3. Pel intussen de tomaten en snij het vruchtvlees in stukjes. Als het witloof bijna gaar is, leg je de stukjes tomaat bij het witloof.

  4. Laat een tiental minuten op een zacht vuurtje stoven tot de groenten gaar zijn en leg ze dan op het gehakt. Maak intussen een luchtige aardappelpuree en leg die bovenaan op het gehakt en de groenten in de vuurvaste schotel. Strooi een beetje paneermeel over de puree en leg er ook enkele stukjes boter op.

  5. Zet het geheel in de oven op 200° (30 minuten als de ingrediënten op voorhand werden klaargemaakt en als ze dus zijn afgekoeld, halveer de oventijd indien de groenten nog warm zijn). Zet de schotel nog heel even onder de grill, om een korstje te vormen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.