Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

In pancetta verpakte varkensfilet met peer en venkel

Ingrediënten :

De varkensfilet

De Honing-mosterd-marinade

Bereiding :

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Schep de venkel, pastinaak, peer, salie, azijn, olijfolie, honing, zout en peper in een grote kom door elkaar. Bewaar 4 takjes salie voor later.

  3. Verdeel het fruit en de groenten over een grote, met bakpapier beklede ovenschaal en bak 25-30 minuten in de oven, of tot alles lichtbruin is.

  4. Maak intussen de honing-mosterdmarinade door de mosterd, honing, zout en peper in een kommetje door elkaar te roeren. Bewaar 2 eetlepels van de marinade en zet apart.

  5. Bestrijk de varkensfilets met de rest van de marinade. Verpak elke filet in plakken pancetta; stop de uiteindes van de pancetta onder het vlees.

  6. Leg de varkensfilets in de ovenschaal en bestrijk ze met de achtergehouden marinade. Leg de bewaarde salie erop en besprenkel met olie. Bak 18-22 minuten in de oven, of tot de filets gaar zijn.

  7. Snijd de filets in plakken en dien het vlees op met de venkel, pastinaak, salie en peren, met het vocht uit de ovenschaal eroverheen geschept.

Tip

  1. Gebruik lange plakken pancetta in plaats van de ronde variëteit, zodat je ze eenvoudig om de varkensfilet kunt wikkelen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.