Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gerookte eend met boontjes en appel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de boontjes gaar in voldoende gezouten water (zonder deksel). Laat ze schrikken met koud water en split ze.

  2. Snijd de appel en het witloof in julienne (lange reepjes).

  3. Meng de mosterd, de olijfolie, de eierdooier, de witte wijnazijn en de yoghurt en breng op smaak.

  4. Meng de vinaigrette door de boontjes, appel en witloof.

  5. Schik de salade in het midden van een bord met de dunne plakjes eendenborst er rond en versier met een boeketje groene kruiden.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.