Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Koninginnenhapje met garnalen en prei

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak een vierkant of snijd een rondje van ong. 5 cm. uit het bladerdeeg, bestrijk de bovenkant met eigeel en bak ze gedurende 18 min. af in een voorverwarmde oven van 200° C.

  2. Spoel en snijd de prei in ringen, snijd de ui ook in ringen en kook die gaar in de kippenbouillon, samen met een scheutje witte wijn. Maak blokjes ( 1 cm.) van de kippenfilet en snijd de champignons in schijfjes. Bak beiden aan in boter en kruid met peper en zout.

  3. Kook de kippenbouillon in met 2 dl room tot gewenste dikte of gebruik blanke roux. Kruid met pezo en look

  4. Meng de kip en champignons bij de saus, alsook de garnalen. Giet het mengsel voorzichtig in de opengesneden bladerdeegjes. Strooi er gruyère over en gratineer ze in de oven (grillstand).

  5. . Serveer het bladerdeegje op een warm bord en giet de overige saus er rond. Versier met tuinkers.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.