Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Knolseldersoep met walnoten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de groenten (houd ¼ van de knolselder voor de garnituur) in grove brunoise en stoof ze aan in boter zonder te bruinen.

  2. Bevochtig met kippenbouillon en laat ong. ½ uur doorkoken. Mix de soep en werk ze af met room, selderijzout en nootmuskaat.

  3. . Snijd de overschot van de knolselder in fijne brunoise en bak ze goudbruin in notenolie. Kruid met peper en zout en strooi er gehakte peterselie over.

  4. Giet de soep in een warm diep bord en leg er de knolselderblokjes in. Strooi er de gehakte walnoten over en doe er enkele druppels notenolie bij. Werk af met enkele sliertjes gerookte eend.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.