Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kervelroomsoep met serano

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de groenten in grove stukken en stoof ze aan in boter zonder te bruinen. Doe er gekuiste spinazie en kervel bij, houd eventueel wat (verse) kervel over als garnituur. Bevochtig alles met kippenbouillon en laat ongeveer 20 min. Zacht koken.

  2. Mix de soep en doe de er room bij. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Bak het stokbrood en snijd het in schuine sneetjes. Beleg ze met plakjes mozzarella en druppel er wat olijfolie over + Provençaalse kruiden. Toast de broodjes in de oven.

  4. Dien de soep op in warme borden en geef er de toastjes bij. Doe als garnituur lange reepjes Serano-ham en verse kervelpluksels in de soep.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.