Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Heldere pikante juliennesoep met kip

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. . Snijd de kippenfilet in fijne reepjes. Bak deze kort aan in sesamolie en kruid ze met de kruidenmengeling.

  2. . Kuis de groenten en snijd ze in een fijne julienne van 4 cm. Stoof de groenten zachtjes aan in 1 el sesamolie en doe er een ½ fijngesneden lookteentje en een fijngesneden chilipepertje bij. (Werk voorzichtig met de chilipeper. Gebruik 2 à 3 zaadjes, dat is reeds pikant !! Verwijder de rest van de zaadjes)

  3. Bevochtig het geheel met ½ dl droge sherry en 1 l kippenbouillon. Laat de soep gedurende 10 min. Koken op een middelmatig vuur.

  4. Breng de soep op smaak met vloeibare honing, sojasaus en peper en zout. Doe er aan het einde de kippenreepjes en sojascheuten bij.

  5. Dien de soep op in warme borden en geef er een sneetje stokbrood bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.